Sett på pauseknappen

TA TIDEN TILBAKE

Du merker det allerede på den drøye fem minutters båtturen fra Senja og over til Tranøya. Det er noe i luften, en følelse av ro. Etter at du har gått i land på øya følger du en sti over til kirka og anlegget vårt. Vi går gjennom skogen, og etter en liten bakketopp runder vi en sving, og der kommer portalen og det hvite stakittgjerdet til syne. 

I det fjerne, den hvitmalte gamle kirken. Noen sauer breker. Gjess vandrer på markene. Det er som et maleri fra en annen tid. Du er kommet til Tranøya, en liten øy i havet, et sted hvor tiden står stille, med følelsen av at akkurat her er det godt å være.

Sett på pauseknappen

TA TIDEN TILBAKE

Du merker det allerede på den drøye fem minutters båtturen fra Senja og over til Tranøya. Det er noe i luften, en følelse av ro. Etter at du har gått i land på øya følger du en sti over til kirka og anlegget vårt. Vi går gjennom skogen, og etter en liten bakketopp runder vi en sving, og der kommer portalen og det hvite stakittgjerdet til syne. I det fjerne, den hvitmalte gamle kirken. Noen sauer breker. Gjess vandrer på markene. Det er som et maleri fra en annen tid. Du er kommet til Tranøya, en liten øy i havet, et sted hvor tiden står stille, med følelsen av at akkurat her er det godt å være.

Tranøya steg opp av havet
og inn i historien

Tranøya var bare en stein under isen, så et skjær, en holme og etter tusenvis av år en øy. Det ble strender og et hav fullt av mat. Det ble levelig for menneskene som kom hit fordi det ble næringsrik jord av tang, tare, koraller og kalkholdig skjellsand. Det kom traner til øya som hadde fuktige marker. Det var godt med ryper. Den lille, vakre øya ble en idyll for tranedans, fauna og flora. Du vil finne en rekke minnesmerker og navn som forteller om livet her gjennom tusenvis av år. Utsiktshauger der kvinner speidet etter menn og sønner på havet. For om havet gav så tok det i perioder også mange som aldri kom tilbake.

Rik historie om enkle kår og 
sterke personligheter

Det har vært kirke her i over 800 år, den siste ble bygd i 1775. «Jeg er ved Guds naade bleven den første virkelige sogneprest til Tranøe og Dyrøe menigheter». Dette skrev Elling Rosted 3. januar 1759. Han ble prest her i 39 år. Han fikk 13 barn med tre koner. Det sies at han ble gravlagt i kirka og ligger der fortsatt. Nils Normann, Tranøy-kongen og presten Jørgen Holmbo, den merkverdige Madame Juel som laget en kafé for åndseliten i København,  er også sterke personligheter som har preget livet her. Du kan få lese og høre mer om alt dette når du stiger i land, finner deg til rette og igjen kan fokusere på langsomme ting.

Følg oss på Facebook og Instagram

Følg oss på Facebook og Instagram og bli oppdatert på smått og stort
av det som skjer her på idylliske Tranøya.

Følg oss på Facebook og Instagram

Følg oss på Facebook og Instagram og bli oppdatert på smått og stort av det som skjer her på idylliske Tranøya.

Nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.
Du kan lese mer om cookies og hvordan vi ivaretar ditt personvern her.